Fonts de Collserola 1

lunes, 14 de enero de 2013

FONTS DE COLLSEROLA 1Fonts de Collserola 1


Aquesta ruta, al voltant de Vallvidrera, transcorre per alguns dels llocs més emblem àtics de la zona. Veurem fonts i vorejarem el Pantà de Vallvidrera, un espai humit de gran bellesa.

Sortim de l’estació superior del funicular situada a la Plaça Pep Ventura de Vallvidrera, pugem les escales del carrer Algarves i sortim al carrer Alberes. Seguim endavant i girem a l’esquerra pel carrer del Parc de la Budellera. Aquest carrer enllaça amb el de Gabriel Ferrater i surt del nucli urbà. Ens endinsem al bosc i arribem al espai monumental de la Font de la Budellera.


Font Budellera


Creuem l’espai monumental baixant unes escales i per un frondós camí sortim a una pista que seguim, a l’esquerra, direcció a Vil·la Joana. La pista planeja vorejant tota la vall de la Budellera. Trobem un camí a la dreta que ens porta a la Font d’en Canet que podrem anar-hi amb un cinc minuts de pujada.
 Font d’en Canet
 
Tornem a la cruïlla i de nou seguim la pista cap a Vil·la Joana. En una placeta, deixem una pista a l’esquerra i seguim recte, sempre en direcció a Vil·la Joana. L’anomenat Camí del Salze se’ns ajunta per la dreta i comencem  a baixar , sortim davant del Centre d’Informació del Parc de Collserola i girem a la dreta per una pista enquitranada. Arribem a Vil·la Joana, edifici modernista del segle XIX on hi va viure i morir a l’any 1902, Mossèn Cinto Verdaguer. Des de aquest punt girem a la dreta pel pintoresc Passeig dels Plàtans i anem trobant fonts; la Font Joana, sota del camí, la Font dels Plàtans, en una placeta, i la Font Vella, baixant unes escales.
 Passeig dels Plàtans
  Font Joana
Font dels Plàtans
  Font Vella
 

Seguim les escales fins el fons de la vall i trobem la Font Nova, dalt d’un replà a l’esquerra del camí.
 Font Nova
 
Cal destacar que aquest tram de camí està adaptat per persones invidents amb cartells escrits amb braille i uns monòlits de pedra on amb el tacte es pot seguir el relleu de la ruta.
 Monòlit amb descripció per invidents
 
Continuem pel fons de la vall fins al Baixador de Vallvidrera dels FGC. Passem les vies per damunt de la boca del túnel i sortim a la carretera BV-1462 que creuem per un pas de vianants per agafar el carrer del Rovelló en pujada. Girem sobtadament a la dreta pel carrer Sagrada Família i pugem a l’esquerra per un corriol amb restes d’una canalització. Sortim al carrer Pebràs al costat d’una torre d’alta tensió. Anem pujant a l’esquerra i arribem a la barriada de Can Sauró. Agafem, breument a la dreta, el carrer de Can Llevallol i tornem a l’esquerra pel Camí Reineta amb forta baixada. Després d’un gir de 180º, un passadís entre cases ens porta al Camí de la Font dels Pins i al Camí del Pantà que surt just a la resclosa des d’on podem contemplar la bellesa del lloc.
 Pantà de Vallvidrera
Un cop passada la resclosa girem a la dreta per un camí ample que voreja el pantà i al final d’aquest, després de passar unes cases, agafem un corriol a l’esquerra que puja seguint una torrentera.  En un espai molt frondós i humit trobem la Font de l’Espinagosa, normalment amb aigua.
 Font de l’Espinagosa

El camí segueix pujant, ara més ample, i amb algunes escales que salvem els trams més drets. Després un parell de llaçades sortim al Camí de Santa Creu d’Olorda a Vallvidrera que agafem a l’esquerra. Arribem a una placeta amb parada del bus 111 que ens portarà de nou a la Plaça Pep Ventura, inici de la nostra ruta. Si volem anar-hi caminant anirem a l’esquerra pel carrer del Mont Orsa que ens portarà fins al centre de Vallvidrera.

Aquesta ruta, de poc més de 8 Qms. és recomanable tot l’any, encara que a l’estiu cal evitar les hores de sol fort. L’itinerari està senyalitzat.
Mapa de la ruta

No hay comentarios:

Publicar un comentario